Валута
BGN
 • USD
 • EUR
 • BGN
Език
Меню
Профил
Език
 • Начало +
 • Нови Продукти +
 • Промоции +
 • За нас +
Вижте всички статии

Антицелулитна програма с билкови продукти

Антицелулитна програма с билкови продукти

Целулитът представлява неравномерно натрупване на подкожна мастна тъкан, което придава на кожата негладък вид. Целулитът най-често се среща в областите на бедрата, стомаха и задните части на гърба. 

Процесът на формиране на целулит е сложен и включва няколко фактора:

 • Натрупване на мазнини: Мазнините се натрупват в клетките под кожата и създават изпъкнати области.
 • Възпалителни процеси: Възпалителни реакции в тъканите могат да увеличат видимостта на целулита.
 • Задържане на течности: Задържането на течности в тъканите може да допринесе за появата на целулит.
 • Слабо кръвообращение: Намалено кръвообращение в засегнатите области може да затрудни изграждането на нови тъкани и отстраняването на отпадъци.
 • Генетика и хормонален дисбаланс: Генетични фактори и промени в хормоналния баланс също могат да играят роля в развитието на целулита.

1. HERBIS Антицелулитен, Стягащ Крем-Гел

В борбата с целулита ви предлагаме нашия HERBIS Антицелулитен, Стягащ Крем-Гел, 200мл, който ускорява кръвообращението и метаболизма на мастните клетки, изглажда непоправимия целулит по талията, ханша и бедрата!
https://herbis.bg/product/2775/herbis-antitseluliten-styagasht-krem-gel-200ml.html 

HERBIS Антицелулитен, Стягащ Крем-Гел, 200мл
Нашият антицелулитен крем-гел помага за укрепване на кожата, подобряване на циркулацията на кръвта и намаляване на видимостта на целулита. Включва натурални билкови съставки, като: масло от ший, екстракт от семена на гуарана, екстракт от семена на бразилски пипер, масло от кокосова палма, масло от авокадо и др.
Избрахме да добавим в продукта именно тях, тъй като те имат следните полезни свойства върху кожата:
Масло от ший
Маслото от ший е популярен емолиент и кожен балсам с редица полезни свойства за кожата, включително тези, които могат да помогнат в борбата с целулита. Маслото от ший съдържа мастни киселини, като олеинова и стеаринова киселина, които помагат за подхранването и хидратацията на кожата. Тази хидратация може да подпомогне еластичността на кожата и да намали видимостта на целулита. Маслото от ший съдържа витамини А и Е, които са антиоксиданти. Тези съставки могат да помогнат за предотвратяване на увреждането на кожата от свободните радикали и да подпомогнат регенерацията на клетките.

Екстракт от семена на гуарана
Екстрактът от семена на гуарана съдържа кофеин, теобромин, теофилин и други активни съставки. Тези съставки предоставят редица полезни действия в борбата с целулита и поддържането на здрава кожа. Кофеинът, който се съдържа в гуараната, е мощен стимулант, който може да повиши кръвообращението в засегнатите области. Подобреното кръвообращение може да подпомогне премахването на токсините и излишната течност, които често са свързани с формирането на целулит. Редовната употреба на продукта ни, който е с екстракт от семена на гуарана може да допринесе за поддържането на тонуса и еластичността на кожата, като укрепва колагеновите влакна. Вмъкването на гуарана в антицелулитни продукти може да има освен това и тонизиращ ефект, което може да направи кожата по-жива и енергична.Именно точно заради този факт добавихме него в нашия продукт.

Екстракт от семена на бразилски пипер
Бразилският пипер съдържа активни съставки, които могат да имат редица полезни действия в борбата с целулита и поддържането на здрава кожа. Бразилският пипер съдържа витамин С, който може да стимулира производството на колаген в кожата. Колагенът е важен за еластичността и тонуса на кожата. Капсаицинът и други активни съставки в бразилския пипер имат антиинфламаторни свойства, които могат да помогнат при намаляване на възпалението в засегнатите области от целулита. Редовната употреба на продукти, съдържащи бразилски пипер, може да помогне за стягането на кожата, осигурявайки по-гладка и по-еластична повърхност.

Масло от кокосова палма 
Маслото от кокосова палма е известно със своите хидратиращи и подхранващи свойства, които могат да бъдат полезни в борбата с целулита и поддържането на здрава кожа. Кокосовото масло съдържа съставки с антиинфламаторни свойства, които могат да помогнат при намаляването на възпалението в засегнатите области от целулита. Кокосовото масло съдържа антиоксиданти, като витамин Е, които могат да помогнат в борбата със свободните радикали и подпомагат здравето на кожата.
Масло от авокадо
Маслото от авокадо е богато на хранителни вещества и мастни киселини, които могат да предоставят редица полезни действия в борбата с целулита и поддържането на здрава кожа Авокадовото масло съдържа витамини A, C и E, които са антиоксиданти. Тези съставки могат да помогнат в борбата със свободните радикали, които могат да допринесат за увреждането на кожата и формирането на целулит. Маслото от авокадо съдържа леките съставки, които могат да подпомогнат регенерацията на клетките на кожата и помагат при поддържането на здравословния вид на кожата. Маслото от авокадо е плътно и силно хидратиращо, което може да бъде полезно за суха и дехидратирана кожа. Добрата хидратация може да помогне за подобряване на текстурата на кожата.

2.Антицелулитна програма
Стъпка 1: Почистване на кожата
Използвайте нежен почистващ сапун, за да почистите зоните с целулит. Отмийте с топла вода и подсушете кожата.
Стъпка 2: Нанасяне на HERBIS Антицелулитен, Стягащ Крем-Гел Нанесете равномерно HERBIS Антицелулитен, Стягащ Крем-Гел върху засегнатите области. Масажирайте продукта с кръгови движения, използвайки леко налягане. Фокусирайте се върху зоните с целулит, като например бедрата, хълбоците и корема.
Стъпка 3: Масаж Извършвайте масаж на засегнатите области с цел да стимулирате кръвообращението. Това може да помогне на крем-гела да проникне по-дълбоко и да подобри ефективността му. Използвайте масажни движения като леки потупвания и кръгови движения.
Стъпка 4: Редовна употреба За оптимални резултати, прилагайте HERBIS Антицелулитен, Стягащ Крем-Гел два пъти на ден - един път сутрин и един път вечер. Поддържайте редовността на програмата, за да постигнете по-добри резултати.
Стъпка 5: Здравословен начин на живот Допълнително, поддържайте здравословен начин на живот, който включва балансирана диета, регулярно физическо упражнение и достатъчно хидратация. Тези фактори могат да допринесат за общото ви здраве и да подкрепят борбата ви с целулита.

3.Защо е важно първо да почистваме кожата с почистващ сапун
Почистването на кожата с почистващ сапун преди прилагане на антицелулитни продукти има няколко важни предимства. Почистващият сапун помага да се отстранят повърхностните замърсявания, мръсотията и излишните мазнини от кожата. Това подготвя кожата за по-ефективното проникване на активните съставки от антицелулитните продукти. Ексфолиацията е важна стъпка в грижата за кожата, когато става въпрос за целулит. Почистващият сапун помага да се отстранит повърхностните клетки, което подпомага ексфолиацията на кожата и подготвя я за следващите стъпки в програмата за борба с целулита. Чистата кожа улеснява по-доброто проникване на активните съставки от антицелулитните продукти. Когато кожата е почистена и освежена, кремовете и геловете за целулит могат да бъдат по-ефективно абсорбирани.

4.Защо е важно да поддържаме здравословен начин да живот в борбата с целулита 
Поддържането на здравословен начин на живот е ключов аспект в борбата с целулита и поддържането на здрава и еластична кожа. 
Ето някои от основните причини за важността на здравословния начин на живот в контекста на целулита:

 • Ускоряване на метаболизма: Редовната физическа активност помага за ускоряване на метаболизма и топене на излишните мазнини. Поддържането на здравословно тегло и управлението на мазнините в организма могат да намалят риска от образуване на целулит.
 • Подобряване на кръвообращението  Физическата активност стимулира кръвообращението.
 • Здравословна диета: Правилното хранене играе важна роля в управлението на теглото и поддържането на здрава кожа. Балансираната диета, богата на хранителни вещества, витамини и минерали, подпомага общото здраве на кожата и предотвратява натрупването на излишни мазнини.
 • Добра хидратация: Пиенето на достатъчно вода е от съществено значение за здравето на кожата. Добрата хидратация поддържа еластичността на кожата и помага в избягването на сухота и лющене, които могат да направят целулита по-видим.
 • Избягване на тютюнопушенето и ограничаване на консумацията на алкохол: Тютюнопушенето и консумацията на алкохол могат да влияят на кръвообращението и здравето на кожата. Избягването на тези вредни навици може да допринесе за подобряване на външния вид на кожата.
 • Управление на стреса: Стресът може да има негативно въздействие върху здравето на кожата и да ускори процесите на стареене. Техники за управление на стреса, като йога или медитация, могат да помогнат в борбата с целулита.

Здравословният начин на живот е важен не само за контролиране на целулита, но и за общото физическо и психическо благополучие. Комбинирането на физическа активност, здравословно хранене и правилна грижа за кожата са ключови елементи в успешната стратегия за поддържане на здрава и красива кожа. В съчетание с правилния продукт срещу целулит, именно https://herbis.bg/product/2775/herbis-antitseluliten-styagasht-krem-gel-200ml.html ще се отървете мигновено от целулита. 

HERBIS Антицелулитен, Стягащ Крем-Гел, 200мл

Остави мнение/коментар

  Все още няма коментари